lördag 26 januari 2013

TACK Håkan, Jonas och Henrik!

 Grabbarna som bjöd på en mycket bra, inspirerande och rolig föreläsning om vertiakalt prickskytte eller pelagiskt vertikalfiske som det också kallas. Jonas (i mitten) och Håkan (till höger) från Team Abu Garcia pratade om själva fisket och Henrik (till vänster) från Comstedt kom in och förklarade hur man ska tolka ekolodsbilden som man ser.

 Håkan och Henrik förklarar hur man ser att en fisk är mitt under ekolodsgivaren, fattar tycke för jiggen och slutligen hugger. Notera att det finns en fisk till på bilden. Denna tecknas initialt strax ovanför gösen som slutligen hugger. Den fisken har inte den gula färgen och är därför längre ifrån båten och även högre upp i vattnet än vad den tecknas på skärmen. Under bildens gång kan man också se hur båtens position i förhållande till denna andra gös förändras beroende på om ekot tecknas i en vinkel uppåt eller neråt och hur intensiteten av ekot förändras.

 Håkan förklarar hur man kan se hur gösen ger en respons på jiggen även om den står still. Ekot liksom pulserar, vilket ofta följs av hugg eller att fisken dyker undan.

 Bildlärare Jonas ritar hur ett stort eko ska se ut! Strunta i de andra!

Stora jiggar på 10-12 tum har skördat stor framgång i gösfisket. 

Många intresserade åhörare i den fullsatta salen.
 
Tack också till alla som kom och lyssnade på Håkan, Jonas och Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar