fredag 31 maj 2013

Summering Hitra

Vår vecka på Hitra strax väster om Trondheim i Norge är över för denna gång. Fisket var bra även om det inte gör sig av sig självt. Alla fick gott om fisk, även om lyckan var bättre mot slutet då samtliga kom på melodin och fiskade på "rätt" sätt.
Vi var även på ett par studiebesök. Ett på en laxodling och ett inom beredningsindustrin. Mer om detta går att läsa om i tidigare inlägg.

Fisket bedrevs efter i första hand bleka, vilket är en fantastiskt rolig fighter på en vanlig gäddfiskeutrustning. Mest framgångsrikt var att fiska på grunda områden utmed land eller grundtoppar på ca 3-10m med djupare vatten utanför. På detta djup växer det rikligt med tare vilket är en bra miljö för många av blekans bytesdjur. Det som dominerade i kosten just nu var borstmask och yngel av sjurygg. Imitationer av dessa fungerade ypperligt även curly tails som fiskades hem i högt tempo strax under ytan var framgångsrika. Andra häftiga upplevelser var späckhuggare, tumlare, säl och stora havsörnar på nära håll. Späckhuggare på nära håll - häftigt!

Tack Gustaf Foogde för hjälpen under resan! Mats har pratat hål i öronen på oss nu om att han vann tävlingen "största fisk". Var det nödvändigt av dig att guida upp den åt honom.... Haha

Här följer ett antal bilder och någon film från dagarna.

Först visade vi lärare hur det skulle se ut:)
 
 
Tomas drillade fisk på fisk under en fantastisk kväll
 
Mats landar fin Bleka assisterad av Gustaf Foogde
 
Mats och Rasmus med fina blekor 6,4kg och 6,2kg.

Eleverna hängde såklart på i detta fartfyllda fiske

En oerhört rödfärgad bergstorsk
 
Säl
 
Även under rasterna fiskade eleverna. Under kvällarna gick torsk och även bleka in i hamnen och jagade borstmask. Största fisken i hamnen vägde kring 4kg.

Fish on!
 
Fish on!
 
Återigen en Bleka
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar