torsdag 6 juni 2013

Röding och gös på samma pass!

Igår var alltså de delar av avgångsklassen som inte skulle gå på bal under kvällen nere i Vättern för att vertikalfiska röding. Resten av klassen ska göra detta efter studenten istället.
Knappt han tekniken förklaras eller jiggar apteras förän en röding 15 m ner uppenbarar sig. Ner med jiggarna och rödingen skjuter som en kanonkula uppåt. Hugger på Douglas jigg och drillas i 2 sek, släpper och hugger Simons jigg som nu också är i närheten. Fisken bjuder upp till kamp och gör flera rusningar. Gott tänker vi, det är en sån dag! Många timmar senare kan vi konstatera några fler napp i den andra båten. Flera var det som jagade jiggarna såklart och en gång följde en röding med så långt upp så när vi kollade ner i vattnet såg vi den glida iväg, mäktigt!
Vill ni ut och fiska här finns det vissa regler som man måste känna till. Klicka på länken för mer info om detta fiskebestämmelser i vättern

 Dagens enda landade röding. Simons första vätternröding. Någon vikt togs inte på den då den inte skulle med hem utan så snabbt som möjligt efter några snabba kort fick den simma vidare menade Simon. Dock klart över minimimått.
 En röding som under uppvevning kommer in i ekolodskonen på ungefär 14m för att sedan jaga efter upp till 8m då den viker av. Fortfarande ganska långt mellan de rödingar man hittar, förmodligen pga att det fortfarande är lite pelagisk betesfisk i vattnet häromkring.

 Under dagen fick jag hjälp av Marcus Pettersson som gick ut hos oss förra året.

Som avslutning på dagen kollade vi om vi kunde hitta några gösar. Marcus har stenkoll på båt och gösar och ganska snabbt kunde Christopher lyfta upp en gös på 4,6kg.

Tack grabbar för en härlig dag! Hoppas brännan lägger sig inför studentavslutningen;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar