onsdag 26 juni 2013

Sävenforslägret i full gång!

Sävenforslägret, som är anordnat av Sävenfors Vattenbruksskola och Sportfiskarna, drog igång under gårdagen. 
Gänget med ivriga unga fiskare fick börja fiska direkt från start. Halva gänget åkte ut med mig (Gustaf) och provade ytfiske efter abborre och gädda i vackert väder. Andra halvan hängde med andra ledaren Linus till  regnbågstjärnen och testade på flugfiske. Ingen regnbåge landades på fluga, men några stycken kom upp via spinn i stället. Efter middag kl. 17.00 roterade grupperna. Ytfiskegruppen fick som väntat ett bättre resultat i solnedgången med ett gäng landade gäddor på ytskvättande grodimitationer. Regnbågsfiskarna fick liknande resultat som tidigare.

Idag gjorde vi ett tappert försök med jiggfiske efter stor abborre. Men tyvärr gjorde hällregn och blåsväder att vi inte blev så långvariga ...
Efter lunch kl. 12.00 blev det fiske i närområdet, i stället för det egentligen planerade jerkfisket efter gädda i samma sjö som jiggfisket bedrevs. Anton landade sin första jerkbaitfångade gädda och det kom upp fler gäddor och regnbågar för övriga deltagare.
Under kvällen har vi kollat på kända filmen Gäddfeber innehållande väldigt många stora gäddor. Grabbarna satt med öppna munnar hela filmen och drömde sig bort till storgäddornas värld. I filmen fanns också bra instruktioner på hur man tillämpar Catch and Release på stor gädda. Viktigt att ungdomarna från början lär sig att värna om bestånden.

Nu sitter vi i samlingsrummet och berättar rövarhistorier och planerar inför morgondagens storgäddäventyr. Är inte en tyst minut här med pratglada och trevliga ungdomar!

/ Gustaf Foogde - ledare på Sävenforslägret

 Vidar med jiggfångad abborre. Avundsjuka fiskekamrater i bakgrunden!

 Jocke drog snabbt en regnbåge i Sävenfors Vattenbruksskolas egen regnbågstjärn.

Flugfisketekniken finslipas. Ledare Linus Krossler (svart tröja) instruerar.

Gädda ville Axel ha på detta udda bete i kväll. Ingen gädda blev det, men han får chansen imorgon igen då vi åker några mil söderut. Ett försök på storgäddan gör vi då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar